Main menu

Menu Sylwestrowe 2017 ze śląskim akcentem

Przystawka

Carpaccio z kaczki

Zupa

Śląska polewka

Danie Główne wydawane talerzowo

Wieprzowa roladka z kaszanką i wątróbką

Ciemne kluski

Zasmażane buraczki

Deser

Cytrynowa Szpajza

Zimna płyta

deska mięs ( karczek z czosnkiem, sztygar, boczek rolowany, pasztet,

salceson, galantyna z kurczaka, sos tatarski)

tymbalik z ozorka

galert wieprzowy

sałatka ziemniaczana z ogórkiem, boczkiem i cebulą

sałatka z wiśniami i wątróbką

śledzie opiekane własnego wyrobu

kulki rybne w pikantnej salsie własnego wyrobu

 rolmopsy śledziowe własnego wyrobu

tatarek wołowy z majonezem

pieczywo

masło

I Gorąca kolacja

Śląski żurek z grzybami

II Gorąca kolacja

Barszcz z krokietem